Aquest blog recull l'hemeroteca de les crítiques de literatura infantil i juvenil publicades
en diversos mitjans per Andreu Sotorra des del 1989 fins a l'actualitat.
Per fer una cerca avançada per autor, editorial, títol, edat recomanada o temàtica,
utilitzeu l'aplicació personalitzada de la columna «Explora aquest blog»

El blog «La Saloquia» consta de dos apartats:

1) El que inclou les crítiques del 1989 al 2005, amb el contingut incorporat directament en el blog.
2) El que inclou les crítiques des del 2006 fins a l'actualitat amb el contingut dins el web de l'autor.
_____________________

17 d’agost del 2014

Veus de grans per a llibres petits

Eulàlia Canal. Emocions i sentiments (llibre i CD). Il.lustracions de Carme Julià. Músiques d'Àngel Valverde i Dàmaris Gelabert. Tot Sona Records.  Barcelona, 2003. A partir 5 anys.

Geronimo Stilton. El petit llibre de la pau. Traducció de David Nel.lo. Il.lustracions de Larry Keys. Col.lecció Camaleó. Editorial Destino i Intermón Oxfam. Barcelona, 2003. A partir 6 anys.

Marta Mata. La paraula de cent països. Col.lecció Grumets. Editorial La Galera. Barcelona, 2003. A partir 10 anys.


      Aquests són tres petits llibres que s'aparten, per les seves característiques, de l'edició estàndard. 'Emocions i sentiments' és un llibre de butxaca en cartoné que s'acompanya d'un CD amb contes i cançons. Sis relats il.lustrats en color que entren gairebé en el gènere del miniaturisme, per les dimensions de l'edició, molt acurada, amb els luxes d'un àlbum de dimensions més grans, però reduïdes al diàmetre del CD.
      Tot Sona Records és una editorial especialitzada en llibres-àudio adreçats als més petits, des de CD's amb cançons per a aprendre els hàbits quotidians, les parts del cos o l'entorn, a cançons de bressol o la possibilitat de tenir una cançó d'aniversari personalitzada. L'àlbum que ara es presenta té, però, un contingut especial perquè introdueix sis contes, amb una cançó per a cada conte, que reflexionen sobre les emocions i els sentiments que els infants experimenten en el seu desenvolupament.
      El text del conte, les il.lustracions, el text de la lletra i la partitura de cada cançó, interpretades per Dàmaris Gelabert, formen un complet llibre útil per a funcions diverses. La més important, és clar, i també amb una treballada qualitat sonora i musical, és la del CD en el qual narren els sis contes veus d'actors com Toni Albà, Àngel Llàcer, Fermí Fernàndez o Emma Vilarasau, i d'autores com Lola Casas, Teresa Duran o Mercè Arànega, fins a prop de trenta intèrprets entre veus i músics.
      Un altre llibre singular és 'El petit llibre de la pau', del ratolí Geronimo Stilton, una sèrie introduïda aquí per Destino-Planeta i, en aquest cas, en col.laboració amb Intermón. El ratolí que dirigeix un diari explica als més petits la diversitat del planeta: sis mil milions d'habitants, 192 països (per ara), prop de sis mil llengües, 510.250.000 quilòmetres quadrats de la superfície de la Terra... Això vol dir, per a un ratolí, que també hi ha a tot el món uns 2.350 tipus de formatges. Alerta, però, amb aquesta dada perquè ja se sap que qui té gana somia pa, o formatge!
      El llibre proposa també un joc de la pau i un joc de tots els pobles del món, amb un minidesplegable, a l'estil del joc de l'oca, amb totes les banderes on, entre altres, hi falta la catalana i, a la casella de la d'Espanya, el joc indica al jugador que es "marqui uns passos de flamenc" fins a arribar a la d'Etiòpia passant per la d'Estats Units. Fora d'aquests tòpics tronats que l'editorial, és clar, atribuirà a l'autoria del ratolí Stilton, la resta de l'edició compleix amb els seus objectius.


[Suplement Cultura diari AVUI, 27 novembre 2003]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.